Listopad 2011

Broskvové řezy

27. listopadu 2011 v 10:13 | Lorelai Hale |  Vaření
Pro tentokrte jsem zvolila broskvové řezy
Na těsto budete potřebovat:
250g pol. mouky
150g moučk. cukru
150g rozpuštěného másla
5 vajec
1 van. cukr
1/2 prášku do pečiva
šťáva z půl citronu
špetka soli
Na žmolenku a ozdobení:
100g čokolády na vaření
3 broskvové kompoty
150g hrubé mouky
100g másla
1 van. cukr

Tipy na dárky

24. listopadu 2011 v 14:15 | Lorelai Hale |  Vánoce
Mám pro vás pár tipů na dárky vašim příbuzným k Vánocům

Falby hrnek latte Apple Kliknutím zobrazíte detail obrázku.Hrnek s jablkem 119,- Vánoční mýdlo PEČENÉ JABLKO 100g v dárkové dóze Kliknutím zobrazíte detail obrázku. Mýdlo pečené jablko 174,- obě www.dan-design.cz

Citrónová bábovka

20. listopadu 2011 v 16:52 | Lorelai Hale |  Vaření
Další recept bude trochu jednodušší :) A prosím hlasujte v anketě!

Na bábovku budete potřebovat:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleke
2 vejce
1 citrón - šťáva a kůra

Hloupí Američané

16. listopadu 2011 v 10:00 | Lorelai Hale |  Zábava
Tímto videm se potrvzuje, jak jsou Američani hloupí :)

Dunajské vlny

13. listopadu 2011 v 16:14 | Lorelai Hale |  Vaření
Na tento týden jsem zvolila trochu pracnější moučník než byl chlebíček, a to Dunajské vlny
Budete potřebovat
na těsto:
250g másla(hery)
200g moučkového cukru
1 sáček vanilk. cukru
5 vajec
375 hl. mouky
150ml mléka
1 sáček prášku do pečiva
20g kakaa
300g kompotovaných třešní nebo višní
na krém:
200g másla
200g moučk. cukru
1 sáček vanilk. cukru
250g měkkého tvarohu
šťáva z 1/2 citronu
+ 400g rozehřáté čokolády a ztužený tuk

Móda 40. let 2

10. listopadu 2011 v 17:58 | Lorelai Hale |  20.-40. léta 20. století
Zde je pokračování článku.
New Shape
Elegant Clothes

Biskupský chlebíček

7. listopadu 2011 v 19:41 | Lorelai Hale |  Vaření
Dnes jsem se rozhodla upéct Biskupský chlebíček

Budeme potřebovat
180 g másla, 180g moučkového cukru, 6 vajec, 180g pol. mouky, kandované ovoce, loupané nesolené mandle, vanilka

Trouby si předehřejeme asi na 180°C. Kandované ovoce a mandle nakrájíme na malé kousky.